Login:   Parol:  

Участь у профорієнтаційному заході "Світ професій"

23.10.2014
31 жовтня з Вінниці в зону АТО рушив черговий гуманітарний вантаж, зібраний для військових-земляків вінничанами. Окрім теплих речей, буржуйок, продуктів харчування та медикаментів, на Схід було відправлено і переданого нашим університетом та відремонтованого силами КУП «ЕкоВін» автомобіль ЗІЛ-130. Військові в процесі підготовки автомобіля дали йому вже і власне ім’я – “Зомбік”.

До благодійного фонду звернуся ректор Вінницького фінансово-економічного університету Петро Григорович Білоконний з пропозицією віддати у користування військовим на Схід машину, яка була на балансі закладу. За словами ректора, машина була колись придбана за кошти студентів, однак певний час не використовувалась. Виконуючий директор БФ «Подільська громада» Андрій Дручинський звернувся з проханням відремонтувати ЗІЛа до КУП «ЕкоВін». І машина стала у стрій. Тепер вирушила як окрема одиниця окремої мобільної батареї інтенсивного контратакування Першої гвардійської танкової бригади під містечко Попасна.

Вінничанин Андрій, водій-мінометник мінометної батареї, який у супроводі гуманітарного вантажу повертається в свою частину після тривалого лікування від поранення, розповідає, що зараз матеріальне забезпечення військових на Сході набагато краще, ніж було раніше. Але все ще потрібен теплий одяг і валянки, бо берці швидко промокають. Є потреба й у техніці, тому ЗІЛ, який вже нарекли «Зомбіком», стане військовим у нагоді.

«Сьогодні, як ніколи, якщо є можливість чимось допомогти нашим військовим, - потрібно допомагати. Я вдячний всім, хто відгукнувся. Я сподіваюся, що ті речі, які ми сьогодні передаємо, зроблять умови для наших бійців більш комфортними», - каже голова правління БФ «Подільська громада» та фронтмен гурту «ТІК» Віктор Бронюк.

Автор: irina102 | Ппереглядів: 277